marți, 1 noiembrie 2011

Cum se foloseşte argila

Argila ALGO este binefăcătoare în diverse afecţiuni: ulcer, gastrită, colită, enterocolită, rectocolită, hemoroizi, constipaţie, pancreatite cronice, hepatite cronice, colecistite, diaree, dizenterie, afecţiuni renale, infecţii urinare rebele, calculi renali şi nisip renal, insuficienţă renală, tulburari metabolice şi dereglări glandulare diverse, diabet zaharat tip 2, hiper şi hipotiroidie, noduli tiroidieni, noduli mamari, spasmofilie.

Argila ALGO a fost analizată microbiologic şi radioactiv atât în Canada, la “Lakefield Research Institute LTD” din Peterborow (unul dintre cele mai mari institute de profil din lume), cât şi la Institutul de Sănatate Publică “Prof. Dr. Iuliu Moldovan” din Cluj Napoca. Ambele analize menţionează că argila nu are încărcare radioactivă şi poate fi destinată consumului uman. La prepararea argilei se va folosi numai apă de izvor, de fântână sau apă plată.
Argila ALGO – uz intern
Cura de bază cu argila ALGO este obligatorie pe durata a 3 săptămâni, timp în care se bea apa argiloasă foarte tulbure, de 3 ori pe zi.
Preparare pentru cura de bază:
Într-un pahar de sticlă sau o cană de porţelan se pun 100-150ml apă. Se adaugă o linguriţă plină cu argilă sau un bulgăre de argilă de mărimea unei nuci mici. Argila sub formă de bulgăraşi nu trebuie fărămiţată, întrucât se dizolvă singură in apă. Pregătirea argilei se face din ajun: se lasă de seara pâna dimineaţa, când este amestecată bine cu o spatulă de lemn şi se bea rapid foarte tulbure, pe stomacul gol, cu 30 minute  înainte de masă. Sedimentul (ca un zaţ de cafea) se aruncă şi se pregăteşte apa cu argilă pentru masa următoare. Acest procedeu se repetă de 3 ori pe zi, înaintea meselor importante. Esenţial este să se bea apa argiloasă foarte tulbure înainte de masă, nu după masă. Cei care postesc sau nu mănâncă dimineaţa ori seara, pot consuma argila liniştiţi, fără a mânca nimic după aceea. Este important să nu se folosească în manipularea argilei metalul sau plasticul, ci numai sticla, porţelanul sau lemnul.
Cura de întreţinere cu argila Algo se continuă în următoarele 4-6 luni luându-se doar o doza de argilă dimineaţa, timp de 10 zile consecutiv în fiecare lună. În funcţie de vechimea bolii, de vârstă, de stresul acumulat, de condiţiile de muncă şi de viaţă ale fiecăruia, cura de întreţinere poate varia de la 10 zile pe lună la 15-20 de zile sau, în cazurile mai grave, câteva luni la rând fără întrerupere. Dacă după cura de bază problemele nu sunt rezolvate, acestea poate fi prelungită cu 1-2 săptămâni. Supradozarea nu are efecte secundare.
Când bolnavul este dependent de medicamente (pentru boli cardiovasculare sau diabet), este necesar ca la începutul tratamentului să nu se renunţe la ele. Se vor controla atent tensiunea arterială sau glicemia la 3-4 zile, iar când acestea incep să scadă, se va micşora treptat doza de medicamente, proporţional cu scăderea tensiunii sau a glicemiei, la indicaţiile medicului curant, până când medicaţia nu va mai fi necesară. Persoanele care au făcut un timp tratamente antibiotice se vor vindeca mai greu, iar durata tratamentului (atât a curei de bază, cât şi a curei de întreţinere) va fi mai lungă. Este important ca în timpul curei de argila să nu se consume antibiotice deloc. Se vor lua doar medicamentele strict necesare.

Argila ALGO - uz extern
Argila Algo poate fi utilizată sub formă de cataplasme, pentru noduli tiroidieni, guşă, noduli mamari, prostată, dureri articulare.
Prepararea cataplasmei: din argilă şi puţină apă se face o pastă groasă, consistentă, care se aplică pe locul bolnav în grosime de 0,5 – 1 cm, fie direct pe piele, fie pe un tifon. Cataplasmele se aplică de 2 – 3 ori pe zi, timp de 2 – 3 ore, sau se lasă de seara până dimineaţa.
Masca de frumuseţe cu argilă:
Se ia un castravete mic, care se rade pe răzătoarea mică. Se stoarce sucul, în care se dizolvă o linguriţă de argilă sau un bulgăraş, amestecându-se până se obtine o pastă omogenă. Se întinde uniform pe toată faţa, se lasă 10-15 minute să se usuce bine, apoi se spala faţa cu apă călduţă. În cazul acneei, pe lângă cura internă, masca va fi aplicată zilnic.

Pentru copiii de orice vârstă (începând de la o lună de viaţă), tratamentul este acelaşi ca şi pentru adulţi, dar dozele de argilă se reduc la jumătate.

Atenţie!!! Bolile digestive se vindecă spectaculos cu argilă.
Apariţia antibioticelor de sinteză chimică, foarte puternice, a determinat apariţia unor germeni patogeni tot mai rezistenţi. În aceste condiţii este necesară folosirea unei doze mărite de argilă după următoarea schemă:
Într-un borcan de 800 ml se pune seara argilă până la 1/3 şi până la 2/3 apă. Rămâne 1/3 borcan gol. Se pune capacul şi dimineaţa se agită foarte bine şi se bea apa cât mai tulbure până când ajunge nămol în gură.
În timpul zilei, de câte ori apare senzaţia de sete se pune apă în borcan peste argila rămasă, se agită şi se bea apa cât mai tulbure. Până seara se adaugă 6-10 pahare de apă (ideal ar fi să se consume aproximativ 2 litri de apă tulbure cu argilă în cursul unei zile). Seara se aruncă sedimentul. Procedura se repetă zilnic până dispar toate simptomele bolii (5-15 zile). Apoi se continuă cura obişnuită de 3 ori pe zi.
În timpul curei de argilă există două restricţii alimentare: să nu se consume grăsimi animale, respectiv carne de porc grasă, untură, slănină (se poate consuma carne macră de orice fel, unt, lactate); să nu se consume alcool.

Contraindicaţii: Argila nu are niciun efect secundar, deci nu poate face niciun rău. Ca orice cură naturală, poate provoca o aparentă deteriorare a stării generale a organismului în prima fază (7-10 zile), ca urmare a eliminării toxinelor din organism. Dacă în primele zile de tratament urina şi scaunul vor prezenta modificări (miros urât, uşoară constipaţie sau diaree, urină cu sediment, tulbure şi închisă la culoare) nu trebuie să se întrerupă tratamentul! Atunci se elimină toxinele şi organismul se purifică, urmând ca după această perioadă să înceapă faza de vindecare.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu